Code Product Solutions

Waarom werken bij ons?

Ben jij helemaal into simulaties en werk je graag in een jonge & informele omgeving? Dan ben jij de perfecte aanvulling op ons gedreven team van engineers. We hebben altijd veel aandacht besteed aan het samenstellen van ons team. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Er heeft binnen ons bedrijf een informele sfeer waarin samenwerken centraal staat.

Ons team bestaat uit hoopopgeleide (HBO/WO) engineers die allemaal 1 ding gemeen hebben: de affiniteit met Computer Aided Engineering.

Check of we een vacature hebben die goed aansluit op jouw kwaliteiten. Uiteraard kun je altijd een open sollicitatie sturen. Mail je cv en een korte motivatiebrief naar leoni.meijer@code-ps.com.

Wie zijn wij?

Code Product Solutions is een ingenieurs- en adviesbureau dat klanten in de ontwikkeling en optimalisering van hun producten ondersteunt door de inzet van simulatie analyses. Het is onze missie om als betrouwbare en innovatieve partner van onze opdrachtgever de kwaliteit en performance van hun producten te optimaliseren in een kosten- en tijdsefficiënt productontwikkeling proces. Dit wordt gedreven door onze drie kernwaarden: Innovatie, oplossingsgericht en toegankelijk.

Ontmoet ons team

portret foto Linda Brouwers

Linda Brouwers
Marketing en Communicatie Specialist
Contactpersoon K.A.V. Alcuinus
linda.brouwers@code-ps.com

 

portret foto David de Vries

“Het Formula student racing team helpen met de ontwikkeling van de race auto is ontzettend gaaf!”

David de Vries, 27 jaar

De combinatie van technisch hoogwaardige projecten en de ruimte om snel zelfstandigheid op te pakken binnen een project maakt dat ik hier graag wilde werken. Momenteel werk ik aan een project voor thermoplastische composieten. Super interessant!

Ik woon zelf in Eindhoven, maar ben eigenlijk werkzaam voor de vestiging in Schinnen. Om de reisafstand te beperken, kan ik enkele dagen per week flexibel in de vestiging Eindhoven werken. Ideaal, want dit scheelt mij behoorlijk wat reistijd.

Sinds vorig jaar sponsort Code het Formula student racing racing team van Delft. We helpen het team met de FEM simulaties in Abaqus. Ik heb de kans gekregen om dit te begeleiden. Daar zeg je geen nee tegen, toch? Het is een super leuke afwisseling op mijn dagelijkse werkzaamheden en je leert zelf veel door anderen te helpen.

 portret foto Christopher Lynch“Wat ik belangrijk vind is flexibiliteit, zelfstandigheid en uitdaging.”

Christopher Lynch, 27 jaar

In het 4e jaar van Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft zocht ik een uitdagende stageplek. Al snel kwam ik terecht bij Code Product Solutions. Toentertijd hadden ze alleen een vestiging in Geleen.

Voor mij als Amsterdammer wel even slikken om 3 maanden in het verre zuiden te wonen. De stageopdracht is mij zo ontzettend goed bevallen dat ik nog een dik jaar ben blijven werken alsjobstudent. Dit kon gewoon vanuit Amsterdam, wat echt super fijn was.

Sinds 2 jaar hebben we een vestiging in Delft geopend en vervul ik daar gaandeweg steeds meer de rol van vestigingsmanager. Hoe gaaf is dat? Ik begeleid hier momenteel 2 werkstudenten en 1 stagiair. Heel grappig, omdat ik zelf ook als stagiair ben begonnen!

portret foto Harold van Aken

“Als directeur ben ik ontzettend trots op ons gedreven team van engineers.”

Harold van Aken, 42 jaar

Naast het behouden en uitbouwen van onze technische voorsprong hebben we altijd veel aandacht besteed aan het samenstellen van ons team. Dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. We hebben een super leuk en gemotiveerd team.

Ik denk dat de aantrekkingskracht van Code is dat je veel verschillende technische taken en verantwoordelijkheden krijgt bij diverse klanten. We zijn een MKB met een platte bedrijfsstructuur.

Belangrijk voor de toekomst is het vasthouden van de prettige informele werksfeer voor onze werknemers, waarin ze aan uitdagende vraagstukken kunnen werken.

portret foto Lisanne Dautzenberg

“Het is fijn om echt betrokken te zijn bij alle aspecten van het werk.”

Lisanne Dautzenberg, 26 jaar

 

Vlak voor mijn afstuderen benaderde Code Product Solutions mij voor een openstaande vacature. Ik had al eerder via via van het bedrijf gehoord en wist dat de werkzaamheden goed pasten bij mijn studierichting.

Het leukste van werken bij Code vind ik dat je echt alles meekrijgt, van project intake tot aan de presentatie bij de klant.

Als je van de universiteit afkomt, heb je alleen theoretische kennis. Jouw resultaten bij Code zijn veeltastbaarder, doordat je betrokken bent bij het hele proces. Je hebt een goed idee waar de klantvraag vandaan komt en hoe jouw advies de klant verder kan helpen.

Wat ik ook erg fijn vind, is onze wekelijkse Q-time (‘quality time’). We bespreken dan elkaars projecten. Op deze manier heb je een kruisbestuiving tussen de verschillende projecten, locaties en engineers.

 portret foto Rudy Cloots“Mensen vroegen zich af waarom ik als PhD niet bij een groot bedrijf ging werken.”

Rudy Cloots, 33 jaar

Hoewel anderen mij aanraadden bij een groot bedrijf te gaan werken vanwege betere carrièreperspectieven, had ik zelf een positief gevoelbij Code Product Solutions. Tot op heden ben ik nog steeds heel erg blij met mijn keuze.De reden hiervoor is het feit dat FEM simulaties de core business is voor Code, terwijl dit bij andere bedrijven vaak een side business is. Dit zorgt ervoor dat het niveau van onze simulaties hoog ligt.

Iedere werknemer heeft een persoonlijk trainingsbudget, waardoor er ruimte is gereserveerd om jezelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast zijn de werkzaamheden niet beperkt tot het engineering werk. Zo heb ik ook direct overleg met de klanten en heb ik mijn interesse in computers kunnen toepassen in de opbouw van onze ICT infrastructuur.